De Vereniging

Wielerclub TWC Posterholt / Trim- en Wielervereniging Posterholt)

Doel van de vereniging is het organiseren van fietsactiviteiten in groepsverband. Daarbij speelt het sportieve- maar ook het gezelligheidsaspect een grote rol.

TWC Posterholt bestaat momenteel uit 85 leden, mannen en vrouwen, de meesten woonachtig in Posterholt, Vlodrop, St.Odiliënberg, Melick, Montfort en Herkenbosch (gemeente Roerdalen) en omgeving (bv in de gemeente Roermond). Hierbij varieert de leeftijd van 18 tot 81 jaar. In de vereniging is de vergrijzing prominent aanwezig. Aanwas van jonge leden en vrouwen de komende jaren is dan ook zeer gewenst.

TWC Posterholt is aangesloten bij de NTFU.

Sponsors

De vereniging heeft sinds 2004 drie sponsors en wel:

Jöris Timmerwerken B.V. te Vlodrop

Sport-en Rijwielhuis Piet Daemen. te Vlodrop

Assurantiën en Financiën B.V Lancyr Visschers te Posterholt.

De bedrijfsnaam van de sponsors wordt gevoerd op de wielerkleding in de kleuren geel en groen. Vorig jaar zijn de contracten weer verlengd en daar is de vereniging zeer blij mee.

 Activiteiten

Van maart tot en met oktober worden elke woensdag, zaterdag, zondag in groepsverband toertochten op de weg gereden. Hierbij is de centrale ligging van Posterholt een ideale uitgangspositie om een afwisselend programma te rijden. Midden- en Zuid Limburg, de Peel, de Belgische en Duitse Grensstreek, bij grote tochten de Belgische Voerstreek/-Kempen en de Duitse Eifel zijn allemaal gebieden waar gereden wordt, elk met hun eigen karakter.

Tijdens het wielerseizoen zijn er diverse grote tochten en een meerdaags fietsweekend (eind augustus, het “Eifelweekend”, en rijden sommige leden diverse cyclosportieven en toertochten in binnen- en buitenland. (Mallorca, de Alpen, etc.)

Verder organiseert TWC  jaarlijks een eigen Internationale ATB-toertocht in het prachtige Nationaalpark ‘De Meinweg’ met gemiddeld 700 deelnemers (ieder 4e zondag van november) en wordt medewerking verleend aan b.v. de organisatie van de Eneco Tour .

Werkwijze

Elke week van begin maart tot begin oktober vertrekken 3 verschillende groepen bij sporthal “de Wieë” in het centrum van Posterholt. De vertrektijd is afhankelijk van het seizoen en de lengte van de geplande rit, waarbij een aankomst altijd 3-4 uur later zal zijn. De 3 groepen rijden elk met een eigen doelstelling en hebben elk hun eigen gemiddelde snelheid. Regelmatig wordt in het fietsseizoen door iedere groep een grote route in Duitsland, België of Zuid-Limburg gereden. Afhankelijk van sportieve instelling en gesteldheid kan eenieder de groep uitkiezen die het beste bij hem of haar past:

De A-groep is de snelle groep. De A routes worden verreden op woensdagavond en zondagochtend.

  • Gemiddelde snelheid = 28 – 32 km/uur, afhankelijk van de route.
  • Afstanden = variabel van 70 tot 90km.

De B-groep is de toergroep. De B routes worden verreden op woensdagmiddag en zaterdagmiddag/-ochtend.

  • Gemiddelde snelheid = 27 – 29 km/uur, afhankelijk van de route.
  • Afstanden = variabel van 65 tot 90 km.

De C-groep is de toergroep. De C routes worden verreden op woensdagmiddag/ochtend en zaterdagmiddag/-ochtend.

  • Gemiddelde snelheid = 25 – 26 km/uur, afhankelijk van de route
  • Afstanden = variabel van 65 tot 85 km.

Belangrijk tijdens de ritten is het motto: “samen uit, samen thuis”. Daarnaast is het vanzelfsprekend dat men elkaar helpt bij pech. Elke groep beschikt over een wegkapitein die hierop zal toezien. Bij terugkomst in Posterholt of St.Odiliënberg kan in een etablissement onder het genot van een kopje koffie of een pilsje de rit geëvalueerd worden.

TWC Posterholt heeft geen specifiek eigen clublokaal. Maar de nieuwjaarsrecepties, “het afrijden” en bestuursvergaderingen etc. vinden plaats in Café en Sporthal De Wieë te Posterholt.