Bericht van de routecommissie.

Dat niemand zich op zaterdag 17 maart door de sneeuw een weg naar Posterholt hoefde te banen is al weer geschiedenis.

Want zo had het er uit kunnen zien..….

Onze “primavera” rit was dan ook een week later op zaterdag 24 maart.En een groot succes.Het verslag met fraaie foto’s kunnen jullie lezen op Jan Paparazzi. ( zie de link op deze site) Samengevat: “Prima fietsweer onder een lentezon, 50 deelnemers staan aan de start !! en ja de start van al weer het 45e TWC Posterholt seizoen !! Voor het eerst wordt gestart in 3 groepen; de C2 groep die om 12.30 vertrekt en de C- en de A/B-groep die om 13 uur aan de start staan. Draait de C en C+ -groep naar het westen voor een rondje Maaseik ( Memoriaal Pierre Fonteyn van Frans en Wim), de A/ B-groep gaat richting het Oosten, rondje Wurm , onder leiding van Piet Roumen

foto Jan Walraven

Maar voor iedereen natuurlijk wel de zelfde finish; De Wieë voor de koffie of thee én vlaai !!!

foto Jos Nacken

Hoe nu de afsluitingsrit van het seizoen verrijden?.

De routecommissie is maar direct gaan overleggen met de vraag: “moet we de laatste rit maar niet ook in drie groepen fietsen?” Met de opmerkingen vanuit de commissie ; “er waren nu mensen bij die ik normaal niet heb gezien met de openingsrit”, “we weten dat er leden zijn die anders niet mee fietsen “, “het gaat per slot van rekening om het plezierig fietsen en bij aankomst je nog prettig voelen, dan zijn we goed bezig en bij terugkomst gezellig gezamenlijk samen zijn”.

Uitgangspunt blijft: “ de veiligheid en niet onbelangrijk: nu de grotere opkomst” .

Onze conclusie is Ja!  En dit advies is dan ook bij het bestuur neergelegd!

En om te eindigen met een citaat van Jan Walraven: De kop is er af, seizoen 2018 is goed begonnen, héél goed !! En dat is het halve werk. “

Rinze, namens de routecommissie, maart 2018.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *