Activiteiten

Van maart tot en met oktober worden elke woensdag, zaterdag en zondag in groeps-verband toertochten op de weg gereden.

Hierbij is de centrale ligging van Posterholt een ideale uitgangspositie om een afwisselend programma te rijden. Midden- en Zuid Limburg, de Peel, de Belgische en Duitse Grensstreek, en bij grote tochten de Belgische Voerstreek/Kempen en de Duitse Eifel zijn allemaal gebieden waar gereden wordt, elk met hun eigen karakter. 

Tijdens het wielerseizoen zijn er diverse grote tochten en een meerdaags fietsweekend (eind augustus, het “Eifelweekend”). Sommige leden rijden diverse cyclosportieven en toertochten in binnen- en buitenland (Mallorca, de Alpen, etc.). 

Verder organiseert TWC  jaarlijks in november een eigen Internationale ATB-toertocht in het prachtige Nationaalpark “De Meinweg” met gemiddeld 700 deelnemers.

Werkwijze

Elke week van begin maart tot begin oktober vertrekken 4 verschillende groepen bij sporthal “de Wieë” in het centrum van Posterholt. De vertrektijd is afhankelijk van het seizoen en de lengte van de geplande rit, waarbij een aankomst altijd 3-4 uur later zal zijn. De 4 groepen rijden elk met een eigen doelstelling en hebben elk hun eigen gemid-delde snelheid. Regelmatig wordt in het fietsseizoen door iedere groep een grote route in Duitsland, België of Zuid-Limburg gereden. Afhankelijk van sportieve instelling en gesteldheid kan eenieder de groep uitkiezen die het beste bij hem of haar past:

 De A-groep – de snelle groep.
De routes worden verreden op woensdagavond en zondagochtend.
Gemiddelde snelheid = 28 – 32 km/uur, afhankelijk van de route.
Afstanden: 70 tot 90 km.
 De B-groep – de toergroep.
De routes worden verreden op woensdagmiddag en zaterdagmiddag/-ochtend.
Gemiddelde snelheid = 27 – 29 km/uur, afhankelijk van de route.
Afstanden: 65 tot 90 km.
 De C-groep – de toergroep.
De routes worden verreden op woensdagmiddag/ochtend en zaterdagmiddag/-ochtend.
Gemiddelde snelheid = 25 – 26 km/uur, afhankelijk van de route
Afstanden: 65 tot 85 km.
 De C+ groep – de rustige groep.
De routes worden verreden op woe-ochtend/middag en zat.ochtend/middag
Gemiddelde snelheid 22-24 km.
Afstanden: 55 tot 70 km.
 Belangrijk tijdens de ritten is het motto: “samen uit, samen thuis”. Daarnaast is het van-zelfsprekend dat men elkaar helpt bij pech. Elke groep beschikt over een wegkapitein die hierop zal toezien. Bij terugkomst in Posterholt of St.Odiliënberg kan in een etablisse-ment onder het genot van een kopje koffie of een pilsje de rit geëvalueerd worden.

TWC Posterholt heeft geen specifiek eigen clublokaal. De nieuwjaarsreceptie, het “afrijden” en bestuursvergaderingen etc. vinden plaats in Café en Sporthal De Wieë te Posterholt.