“ Nao ‘t Zuuje”

Zaterdag 10 augustus stonden Monique en een elftal mannen aan de start voor de route Zuid-Limburg.

Laat ik beginnen Jos en Frans te bedanken voor de mooie route die we gereden hebben en voor hun inzet om deze rit weer vlekkeloos te laten verlopen.

Met windkracht 4/5 tegen en een prima fietstemperatuur gingen op weg naar Koningsbosch en via Höngen , Susterseel, langs Hillensberg omhoog naar de Windraak. Daar beginnen al de mooie uitzichten, zeker als je langs grote velden zonnebloemen rijdt. Zoals Paul dan ook opmerkte “ Het lijkt Zuid-Frankrijk wel “. Via vele veldwegen zijn we vervolgens via Sweikhuizen, Spaubeek, Genhout, Schimmert en de afdaling in het Groot Haasdal in Geulhem aan gekomen. Vervolgens nog de beklimming van de Geulhemmerberg om boven in Berg en Terblijt te pauzeren bij café ‘t Vöske.

Daar bleek, zie foto’s van Monique , we op het kruispunt van wandelwegen van de ‘Heuvel Vierdaagse’ te zijn terecht gekomen. We keken elkaar dan ook aan met een blik ”van hoe snel worden we hier bediend?” Nu hier kregen we een staaltje van goed horeca management. Zal het beschrijven. De “besteldame” noteerde per persoon digitaal het gevraagde en rekende direct af. En op het moment dat ze dit herhaalde bij de volgende, werd de zeg de eerste bestelling al afgeleverd. En dit ging zo door zodat iedereen binnen de kortste tijd aan de koffie en goed stuk vlaai zat. Dit was helemaal top. Dit kon dan ook ook omdat er een groot team van “ 1 op1 bestel en levering” stond.

Na zeg een half uur waren we weer op pad, en dat kwam goed uit omdat Paul om 15.00 uur op zijn werk moest zijn.

Via de mooie lange afdaling over de Kuitenbergweg, kwamen we in Amby. Was wel oppassen met de harde wind, want je lag zo in het bietenveld. Vervolgens onder de A2 door, langs de buitenwijk Witte Vrouwenveld van Maastricht naar het kanaal.

Toen ging het door “meneer de wind” ons letterlijk ”voor de wind”. Over prachtige fietspaden, veldwegen werden we ‘ galop’ naar huis geblazen. Trouwens het nieuwe fietspad om Klein-Meers is een enorme verbetering. Mooi gemaakt zo langs het water.

Zo rond half drie kwamen in Berg aan.

Het was een mooie , maar vooral voor de pauze een pittige route, mede vooral door de windvlagen.

Maar door een prima tempo, regelmatig eten en drinken , Champ en berg op af en toe een onzichtbare hand in de rug ging het goed.

Toen ik thuis was, na even bij de Holsterhof met vijf man, nagepraat te hebben, stond 120 km……….. op de teller.

Na een goed bad en een halve liter Vita Malz was ik zo weer het “mannetje…ha, ha.

Jos en Frans nogmaals bedankt voor deze mooie rit deze zaterdag. Een prima voorbereiding twee weken voor het “Eifelweekend” trouwens.

Rinze

Melick, 10 augustus 2019

Fotografie: Monique van Pinxteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *