Ter nagedachtenis aan Jacques Nieskens.

Op maandag 6 april is ons oudste-en ere lid Jacques Nieskens , in de leeftijd van 88 jaar overleden. Ja, daar wordt je heel stil van als je dit bericht krijgt. Jacques, een club icoon, die nl. al actief was voor een groep wielrenners voordat de club officieel was opgericht in 1973.

Jack Nieskens is een voorbeeld van een echte TWC’ er. Een clubman, die er altijd was. Hij begon begin jaren zeventig als chauffeur-mecanicien en later heeft hij vele jaren zelf in het peloton meegereden. In zijn jonge jaren was Jack een begenadigd amateur wielrenner die vele prijzen heeft gewonnen. Maar wat velen niet weten is, dat hij zelfs van 1955-1957 een proflicentie had en o.a. voor de toen bekende formatie Eroba-Vredestein heeft gefietst. Een bekende uitspraak van hem was dan ook in die tijd: ”Als je tweede wilt worden moet je in mijn wiel zitten”.

Jacques Nieskens en Sefke ,oud-lid en overleden in 2010, ( beiden uit Swalmen) waren zeer goede (fiets)vrienden. Toen in 1980 de 8 personen van TWC naar Oostenrijk wilden fietsen hebben ze Jacques Nieskens gevraagd de bus te rijden. Hij heeft toen een gloednieuwe bus van Pleunis meegekregen. Jacques heeft toen Sefke gevraagd mee te gaan.

Jacques reed dan gedurende een etappe regelmatig vooruit en als de renners dan aankwamen fietsen hadden hij en Sefke de soep, broodjes etc. klaar.Jarenlang heeft hij vanuit de volgbus het peloton gevolgd. Als iemand pech had, dan stond hij hem met raad en daad bij. Jacques en Sefke deden het werk voor ons en verwisselden een band of het niets was. Maar dat niet alleen, want al die jaren dat de club een bus van Pleunis als volgbus heeft gehad heeft Jacques deze ook altijd onderhouden.

Bodensee

Jacques is mee geweest met vele Eifelweekenden, is drie keer mee geweest met “Rundum den Bodensee” en was nog vele jaren als verkeersregelaar behulpzaam bij de bij de ATB tocht en de Enecotour, als hij dan niet in Oostenrijk zat.

In 2011 heeft Jacques aangegeven geen actief fietsend lid meer te zijn. In dat jaar is hij dan ook dan ook, vanwege zijn zeer vele verdiensten, benoemd tot erelid van TWC Posterholt.

Wij als wielerclub zullen Jacques zeer missen, maar voor zijn dochters Angèle en Rosalien en hun echtgenoten en kleinkind Valerie zal het gemis heel moeilijk te dragen zijn.

Wij wensen hun dan heel veel sterkte toe

Het bestuur en redactie van de wielerclub Posterholt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *