ATB 2019/2020

De ATB tocht Vlodrop 17 november 2019 Het is koud deze zondagmorgen ! Menig fietser blijft dicht ingepakt onder het dons . liggen. De échte fietser pakt zich goed in en gaat richting Posterholt. In Vlodrop wordt minus twee graden gemeld. Het bos geeft deze 30e editie een gouden kleur.

Link: Aantal Video’s ATB tochten

De route is uitdagend en voor velen is het een hele klus om na die afdaling weer vol op de trappers te moeten staan om weer de volgende klus (heuvel) te klaren. Een opspringende tak zorgt bij een onfortuinlijke deelneemster voor een behoorlijk dik scheenbeen maar….. de EHBO is ter plaatse. Ook een deelnemer uit Karken komt door materiaalpech te voet te staan. Het materiaal heeft weliswaar niet echt te lijden want deze editie ligt er door het goede weer bij als het spreekwoordelijke “biljartlaken” maar …shit happens…!!

Maar liefst 518 deelnemers weten de weg naar Vlodrop te vinden. Vanuit Viersen maar ook vanuit “Kinderen”(Kinrooi), Neer, Swalmen, Venlo etc. Ook dit jaar is het parkeren weer prima verlopen. En waar men ook vandaag kwam, iedereen is lovend, een perfecte pauzeplaats waar de inwendige mens goed aangesterkt werd, allemaal gelijkgestemden die er een leuke zondagmorgen van willen maken en bovenal een machtig mooi en uitdagend stukje Meinweg waar het volop genieten is…!! aldus uit Jan Paparazzi.

Hierbij en paar reacties die op Fietssport zijn geplaatst: Prachtige rit met leuke technische gedeelten. Wat me direct opviel waren de vele(!) vrijwilligers: op kruispunten, gevaarlijke weggedeelten, verzorging, bij de start, etc. Verder de omgeving: de Meinweg is prachtig om hier te kunnen fietsen. TWC Posterholt heeft er een mooie route van gemaakt. Met een paar venijnige klimmetjes waar je zelfs bij -5° het zweet op je rug komt te staan. Verder: ’‘Ontzettend leuke route’ ‘Uitdagende goed verzorgde tocht met veel hoogtemeters’‘Mooie tocht in het Meinweg gebied’ Op Jan Paparazzi staat al weer een mooi schrijven met prachtige foto’s. Voor iedereen, maar vooral voor de deelnemers heel mooi zo de tocht terug te zien. ( Jan Walraven bedankt). Klik hier voor de foto’s.