Geen nieuwe leden meer bij TWC Posterholt!!

Dat hopen we over een jaar te kunnen zeggen. Maar zover is het nu nog niet, want zoals bijna bij elke club ontvangen wij heel graag nieuwe leden, zowel heren alsook dames en nog liever jeugdleden. Bij onze club onderscheiden we maar liefs vier categoriën waarin je kunt fietsen. Zo is er de snelle A-groep, welke op woensdagavond en zondagmorgen fietsen met gemiddelde snelheid van 28-32 km/uur. De B-groep fietst op zaterdagmorgen en woensdagmiddag met een gemiddelde van 27-29km/uur en C en C+ tenslotte, rijden op woensdag- en zaterdagmorgen met een gemiddelde snelheid van resp. 25-26 en 23-26 km/uur. En het staat eenieder vrij om bij meerdere groepen te fietsen.

Het fietsen bij TWC Posterholt kent vele voordelen, zo ontvangt ieder lid tegen een gereduceerd tarief het basis kledingpakket bestaande uit trui met korte mouw, een vest met lange mouw en een korte fietsbroek met bretels. Verder ontvang je niet alleen het eigen clubblad “De Wielervrienden” maar daarnaast ook nog het Fietssport blad van de NFTU. Alle leden zijn overigens via de club standaard verzekerd voor ongevallen en fiets(kleding)schade.

Jeugdleden:

Om extra aandacht te schenken aan de aanwas van jonge leden is met ingang van heden het volgende van kracht:

Leden vanaf 15 jaar betalen slechts de helft van de contributie (=€ 37,50 per jaar t/m het jaar waarin zij 18 worden.

Tevens krijgen zij na 20 x (binnen 2 jaar) met de club in onze clubkleding te zijn mee gefietst, de helft van het betaalde kleding basispakket retour (=€50).egd het 

Belangrijk is natuurlijk dat je elke week met een leuke groep samen leuke tochten kunt fietsen in onze regio en daarbuiten. Een keer paar jaar meestal in september organiseren we een meerdaagse fietsweekend, iets verder weg.

Al met al, genoeg redenen om eens een vrijblijvende fietsproefrit te komen maken bij onze fietsclub TWC Posterholt. Verdere info kunt u inwinnen bij de secretaris, Caspar Schmitz (06-12608988) of stuur een mail naar twcsecretaris@gmail.com

Voor jullie gelezen…………….

Voor de een bekend, voor een ander nieuw, vandaar deze informatie.

WD 40

Dirk van de Ven, mecaniciën bij de wielerploeg team Jumo-Visma geeft aan dat WD-40 een prima smeermiddel is, maar wat veel (trim-)wielrenners niet weten: absoluut ongeschikt voor de racefiets en de mountainbike. Het tast de rubbers en keerringen aan en is te schraal voor een goede smering van de ketting. Tijdens zijn opleiding heeft hij het zelf zien gebeuren: spuit WD-40 en binnen een kwartier, 20 minuten zie je de rubber uitscheuren. In plaats daarvan kun je beter kettingolie gebruiken, welk merk maakt niet uit; elke variant werkt.

Bandenspanning.

Profs zetten hun banden niet zo hard als vaak wordt gedacht: tussen de 7 en 9 bar is de rolweerstand nagenoeg gelijk, dus een beetje lucht er uitlaten voor wat extra comfort en grip kan gerust.

Remblokken.

Wat ook vaak bij de trimmers wordt vergeten zijn de remblokken : behalve rommel blijven er ook kleine stukjes aluminium van de velg op zitten, die moet je na iedere rit verwijden om een snelle slijtage te voorkomen.

Bron: Volkskrant-magazine

TWC OP WEG NAAR 2019……..

Belangrijke TWC data 2019:

Jaarvergadering: zaterdag 9 maart

Van 17.00-19.00 uur
Locatie: café-zaal Roerzicht te Vlodrop!

Opening van het seizoen: zaterdag 16 maart.

Openingsritten .12.30 :C+ / 13.00 uur : A,B en C

Na de rit ,tegen 15.30, koffie en vlaai bij Klaudia en Fred in de Sporthal te Postert!

Eifelweekend:

A-B: 6-7-8 september

C: 23-24-25 augustus

Werkgroepleden:Jan.L. Twan, Marco, Hartmut, Ben en Robert.W.

( informatie in clubblad december 2018)

Einde seizoen: zaterdag 12 oktober

12.30 :C+ / 13.00 uur : A,B en C afsluitingsritten.

15.00 uur koffie en vlaai bij Klaudia en Fred! Bekendmaking van de clubkampioen!

ATB tocht: zondag 17 november; 30e maal dat wij dit organiseren.

Plan deze dag nu al vrij voor inzet!

Bestuur/ Redactie TWC Posterholt