Ter nagedachtenis aan Frits Mühlenberg.

Op maandag 27 januari j.l. is Frits Mühlenberg ,een paar dagen na een ongeval, in het ziekenhuis in Roermond, overleden in de leeftijd van 81 jaar. Frits was meer 30 jaar lid van TWC Posterholt. Een clubman die genoot van het fietsen bij zijn club “Postert”. In verband met lichamelijke ongemakken moest hij helaas al jaren geleden stoppen met wielrennen bij onze wielerclub. Maar bleef altijd zeer betrokken bij de vereniging. Bij o.a.de Eifelweekenden b.v. als hof-fotograaf en altijd jaarlijks actief behulpzaam bij onze ATB tochten in het veld.

Maar ook het bezorgen van de clubbladen in Roermond als Pierre met vakantie was. Als hij de verhalen hoorde van zijn fietscollega’s deed hem dat pijn dat hij niet meer kon deelnemen.

De leden van TWC Posterholt zullen Frits als lid van de vereniging zeer missen.

Het bestuur en de leden wensen zijn partner Marcia, dochter Beate en echtgenoot Ronald , André en Sandra, alsmede de kleinkinderen en familie veel sterkte toe met dragen en verwerken van dit grote verlies.

Belangrijke TWC data 2020:

Nieuwjaarsborrel :vrijdagavond 3 januari

Sporthal de Wieë te Posterholt

Van 19.30-21.30 uur ( zie uitnodiging )

Jaarvergadering: zaterdag 29 februari

Van 17.00-19.00 uur
Locatie: café-zaal Roerzicht te Vlodrop!

Opening van het seizoen: zaterdag 14 maart.

Openingsritten: 12.30 :C+ / 13.00 uur : A,B en C.

Na de rit, tegen 15.00 , koffie en vlaai bij Klaudia en Fred in de Sporthal te Posterholt!

Eifelweekend:

A-B: 28- 29 -30 augustus

C: 28-29-30 augustus

Werkgroepleden:Jan L. Twan, Jos E., Marco, Ben en Robert W.

( informatie in clubblad december 2019)

Einde seizoen: zaterdag 10 oktober

12.30 :C+ / 13.00 uur : A,B en C afsluitingsritten.

15.00 uur koffie en vlaai bij Klaudia en Fred! Bekendmaking van de clubkampioenen!

foto Monique van Pinxteren

ATB tocht: zondag 15 november; 31e maal dat wij dit organiseren. Tevens onze eerste Gravelbike toertocht. Plan deze dag nu al vrij voor inzet!

Het bestuur

TWC WEEKEND 23,24 en 25 augustus

Een zeer geslaagd weekend, alleen op dag 2 , na de pauze in Volkel, helaas een flinke val van Twan. ( Boom letterlijk in de weg geplant.) Gelukkig redelijk goed afgelopen, vooral door de ‘ ‘Beschermengel Helm “. Twan kon gelukkig verder, al was het in de volgauto. Heeft dan ook als zodanig het weekend zo kunnen vervolgen.

Onder de weer prima leiding van Jan Leenen en GPS routiers, met buitengewoon goed weer, gingen we vrijdag om 11.00 uur met 17 personen “en route”.

We hebben deze dagen zo’n 300 km. gefietst over bijna alleen landelijke wegen en fietspaden. Als je bv. , zoals op dag 1, van Grathem tot de pauzeplaats Helenaveen geen dorp passeert is gewoon genieten.

Waar we gefietst hebben?

Nu zeg grof ; de Peel, Oost-Brabant en op de terugweg via het veer Broekhuizen door het Natuurpark Swalm-Nette.

En onze verblijfplaats? Hotel Asteria bij Venray.

Dat we zo mooi hebben kunnen fietsen gaat niet vanzelf. Ook voor dit weekend zijn een jaar lang zeer veel voorbereidingen aan vooraf gegaan.

Jan, Twan en Hartmut hebben gezorgd voor:

*Een TOP hotel met een gunstige ligging om vandaar uit te fietsen.

* Het voorbereiden van de routes, het regelen van de volgauto( Jos Nacken en Jan Zinken), het bagagevervoer door Wendy ( partner van Twan), prima pauzeplaatsen ( 4x) etc.

Maar wat zo mooi is, we waren één team. Frans en Peter begonnen zelfs op de laatste pauzeplaats spontaan te zingen…Of dat door de “Flammenkuchen” kwam zullen we nooit weten. Dat maakt zo’n weekend geslaagd, ondanks “de schaduw”.

Na nog een toespraak van Mattie om iedereen te bedanken, ging het huiswaarts en waren we zo tegen half drie weer in Postert.

Tenslotte:

Dank aan de organisatie, Wendy en volgers. Twan dat de wonden gauw genezen en de materiële schade meevalt.

Tekst Rinze Jonkman en fotografie Jos Nacken.

“ Nao ‘t Zuuje”

Zaterdag 10 augustus stonden Monique en een elftal mannen aan de start voor de route Zuid-Limburg.

Laat ik beginnen Jos en Frans te bedanken voor de mooie route die we gereden hebben en voor hun inzet om deze rit weer vlekkeloos te laten verlopen.

Met windkracht 4/5 tegen en een prima fietstemperatuur gingen op weg naar Koningsbosch en via Höngen , Susterseel, langs Hillensberg omhoog naar de Windraak. Daar beginnen al de mooie uitzichten, zeker als je langs grote velden zonnebloemen rijdt. Zoals Paul dan ook opmerkte “ Het lijkt Zuid-Frankrijk wel “. Via vele veldwegen zijn we vervolgens via Sweikhuizen, Spaubeek, Genhout, Schimmert en de afdaling in het Groot Haasdal in Geulhem aan gekomen. Vervolgens nog de beklimming van de Geulhemmerberg om boven in Berg en Terblijt te pauzeren bij café ‘t Vöske.

Daar bleek, zie foto’s van Monique , we op het kruispunt van wandelwegen van de ‘Heuvel Vierdaagse’ te zijn terecht gekomen. We keken elkaar dan ook aan met een blik ”van hoe snel worden we hier bediend?” Nu hier kregen we een staaltje van goed horeca management. Zal het beschrijven. De “besteldame” noteerde per persoon digitaal het gevraagde en rekende direct af. En op het moment dat ze dit herhaalde bij de volgende, werd de zeg de eerste bestelling al afgeleverd. En dit ging zo door zodat iedereen binnen de kortste tijd aan de koffie en goed stuk vlaai zat. Dit was helemaal top. Dit kon dan ook ook omdat er een groot team van “ 1 op1 bestel en levering” stond.

Na zeg een half uur waren we weer op pad, en dat kwam goed uit omdat Paul om 15.00 uur op zijn werk moest zijn.

Via de mooie lange afdaling over de Kuitenbergweg, kwamen we in Amby. Was wel oppassen met de harde wind, want je lag zo in het bietenveld. Vervolgens onder de A2 door, langs de buitenwijk Witte Vrouwenveld van Maastricht naar het kanaal.

Toen ging het door “meneer de wind” ons letterlijk ”voor de wind”. Over prachtige fietspaden, veldwegen werden we ‘ galop’ naar huis geblazen. Trouwens het nieuwe fietspad om Klein-Meers is een enorme verbetering. Mooi gemaakt zo langs het water.

Zo rond half drie kwamen in Berg aan.

Het was een mooie , maar vooral voor de pauze een pittige route, mede vooral door de windvlagen.

Maar door een prima tempo, regelmatig eten en drinken , Champ en berg op af en toe een onzichtbare hand in de rug ging het goed.

Toen ik thuis was, na even bij de Holsterhof met vijf man, nagepraat te hebben, stond 120 km……….. op de teller.

Na een goed bad en een halve liter Vita Malz was ik zo weer het “mannetje…ha, ha.

Jos en Frans nogmaals bedankt voor deze mooie rit deze zaterdag. Een prima voorbereiding twee weken voor het “Eifelweekend” trouwens.

Rinze

Melick, 10 augustus 2019

Fotografie: Monique van Pinxteren

NIEUWS

Monique van Pinxteren in de “Picture”.

Een veelzijdige duizendpoot!

Al weer bijna een jaar horen we, tijdens en na onze TWC toertochten van Monique bijzondere verhalen; over o.a. haar fiets-en werkzame leven. Altijd boeiende verhalen. In de rubriek vragen aan ….in ons clubblad zijn we al wat meer te weten gekomen, maar nu heeft het landelijk magazine ‘Fiets’ ook interesse getoond in haar persoon.

De redactie van het Wieler tijdschrift “Fiets” heeft in de maand juli dit opgepakt met een interview en foto!

In de rubriek “Fietser van de maand” in editie 8 augustus krijgen we een uniek beeld van de fietsster en persoon Monique van Pinxteren.

Geen abonnee?; vanaf vrijdag 2 augustus 2019 ligt het blad Fiets editie 8 in de kiosk en de boekhandel.

Of bestel hem via internet https://www.fiets.nl/product-categorie/losse-nummers/losse-nummers-fiets/ en klik vervolgens op Fiets editie 8 – augustus 2019

Prijs dan € 6,95.

De redactie.

31 juli 2019

Geen nieuwe leden meer bij TWC Posterholt!!

Dat hopen we over een jaar te kunnen zeggen. Maar zover is het nu nog niet, want zoals bijna bij elke club ontvangen wij heel graag nieuwe leden, zowel heren alsook dames en nog liever jeugdleden. Bij onze club onderscheiden we maar liefs vier categoriën waarin je kunt fietsen. Zo is er de snelle A-groep, welke op woensdagavond en zondagmorgen fietsen met gemiddelde snelheid van 28-32 km/uur. De B-groep fietst op zaterdagmorgen en woensdagmiddag met een gemiddelde van 27-29km/uur en C en C+ tenslotte, rijden op woensdag- en zaterdagmorgen met een gemiddelde snelheid van resp. 25-26 en 23-26 km/uur. En het staat eenieder vrij om bij meerdere groepen te fietsen.

Het fietsen bij TWC Posterholt kent vele voordelen, zo ontvangt ieder lid tegen een gereduceerd tarief het basis kledingpakket bestaande uit trui met korte mouw, een vest met lange mouw en een korte fietsbroek met bretels. Verder ontvang je niet alleen het eigen clubblad “De Wielervrienden” maar daarnaast ook nog het Fietssport blad van de NFTU. Alle leden zijn overigens via de club standaard verzekerd voor ongevallen en fiets(kleding)schade.

Jeugdleden:

Om extra aandacht te schenken aan de aanwas van jonge leden is met ingang van heden het volgende van kracht:

Leden vanaf 15 jaar betalen slechts de helft van de contributie (=€ 37,50 per jaar t/m het jaar waarin zij 18 worden.

Tevens krijgen zij na 20 x (binnen 2 jaar) met de club in onze clubkleding te zijn mee gefietst, de helft van het betaalde kleding basispakket retour (=€50).egd het 

Belangrijk is natuurlijk dat je elke week met een leuke groep samen leuke tochten kunt fietsen in onze regio en daarbuiten. Een keer paar jaar meestal in september organiseren we een meerdaagse fietsweekend, iets verder weg.

Al met al, genoeg redenen om eens een vrijblijvende fietsproefrit te komen maken bij onze fietsclub TWC Posterholt. Verdere info kunt u inwinnen bij de secretaris, Caspar Schmitz (06-12608988) of stuur een mail naar twcsecretaris@gmail.com