Verhalen/Berichten leden

A73 noord

Geplaatst op door jan Walraven

Elke dag opnieuw gaat mijn weg naar en van het werk over de A73. Ik laat me dan ook graag eens verrassen om met de fiets de “A-73 noordroute” te nemen. Ik ben niet verrast als ik in Posterholt aankom. Gewoontegetrouw is het hier druk.

24 april en de thermometer doet helemaal mee vandaag: 24 graden !! De aantrekkende wind kondigt een weeromslag aan maar … dit is gelukkig voor later op de dag: eerst fietsen en na ons mag het regenen !!

De C+ groep snoept telkens weer fietsers van de C-groep en gaat nu ook weer als keurige groep van 8 personen op pad. Voor mij dit keer de C-groep, die uit 17 personen bestaat. Als jongste van deze groep laat ik wederom het kopwerk over aan de meer ervaren en iets oudere fietsers. Ze doen het wederom uitstekend !

P1070762.JPG

Via Melick en Asenray kronkelt de route langs de A73. De routecommissaris – Jan Leenen – leidt de groep langs een autoweg die eigenlijk helemaal niet opvalt tussen dat mooie natuurgebied tussen Roermond en Venlo. Soms fietsen we langs de autoweg en een aantal malen moeten we in de beugels als we de A73 over moeten kruisen. Nadat we eerst het natuurgebied achter Asenray en Boekoel onder ons weg trappen vervolgen we onze weg langs de Swalm en door Swalmen en gaan zo – weer via de A73 – richting het Steilrand-gebied oostelijk van Reuver en Belfeld.

Dat we tussen Belfeld en Reuver – als we wéér de A73 oversteken – allemaal van de fiets

P1070746.JPG

moeten is dit niet vanwege lek of die sanitaire stop maar het is een korte “bandencheck-stop” omdat we toch wel vol over en door behoorlijk wat glas reden.P1070760.JPG

NATUURLIJK…….

Door deze stop is de hele groep gelukkig een verdere bandenstop vanwege “lek” bespaard gebleven en kan het via Reuver, Beesel en Rijkel langs de Swalm naar Asselt en Leeuwen. Voor mij dé plaats om af te haken. Ik heb genoten van een mooie route A73. Natuurlijk, dat was het.